En mer dramatisk försäljning

Hej!

Inte heller idag blir det några nyheter om huset utan en lite spännande och ganska skrämmande historia.

I söndags när vi åkte hem från Skellefteå åkte vi in på Audio Video här i Umeå för att ta en titt på den tv vi sedan en tid tillbaka tänkt införskaffa. Då allt såg bra ut slog vi till direkt och i onsdags lade jag ut vår äldsta tv till försäljning på Blocket. Redan morgonen efter fick jag ett meddelande från en kvinna som bad mig ringa om tvn fanns kvar. Det gjorde jag förstås, och trots att det tog lite tid att vänja sig så förstod jag tillsist både hennes och hennes mans kraftiga finska brytning. Redan några timmar senare ringde mannen på dörren, en äldre karl (dryga 50 hade jag gissat) med utländskt utseende (typ rom, och nej, jag är inte razist på något sätt). Jag hade då riggat upp tvn i hallen och kopplat in vår Apple tv för att visa att tvn fungerade fint. Han såg nöjd ut, betalade och for. Dock försökte han ta med sig Apple tvn också, men jag förklarade att den inte hörde till tvn utan bara användes för att demonstrera bilden.

Där hade hela historien kunnat sluta utan att vara det minsta spännande, men icke.

Dagen efter köpet, alltså igår, ringde kvinnan upp mig och förklarade att de skulle komma tillbaka med tvn för att den inte fungerade. Jag frågade om de kopplat in den med antennkabel direkt eller om de hade någon sorts digital-tv-Box. Det kunde hon inte svara på, men jag förklarade att man kan behöva göra en kanalsökning och sortera kanalerna manuellt, och skickade en länk till manualen. Innan hon ens fått mitt sms förklarade hon att de bara fick in SVT24 och jag förklarade då att det omöjligt är tvn det är fel på. Antingen är det något fel på antennsignalen eller så har de inte gjort sökningen på rätt sätt.

Då hon inte verkade förstå mycket av det jag pratade om ville hon ändå lämna tillbaka tvn och eftersom jag ogärna vill att folk ska känna sig lurade av mig sa jag att det skulle gå bra. Det märkliga i hela historien är att de bodde i Robertsfors, ca en timme med bil från oss, och de betalade 1000kr för tvn. Bara bensinpengar fram och tillbaka två gånger skulle ju gå på närmare 500...

Vi bestämde att de skulle komma vid 18 på fredagen men då de ännu inte kommit när klockan närmade sig 19 ringde jag upp och hon påstod att de inte hann komma. Bra att man meddelar det då kanske? Inte alla som vill sitta och vänta på någon en fredagkväll.

Hur som helst bestämde vi att de istället skulle komma vid 18 idag. Både jag och min sambo hade vid det här laget fått en dålig känsla och när jag kom på jobbet imorse googlade jag hennes nummer. Okänd ägare.

Gick in på Blocket och kollade på hennes meddelande. Där fick jag tag på både för- och efternamn och efter lite googlande hamnade jag på Flashbacks forum (I know, ingen säker källa, men det ligger ju ofta åtminstone ett uns av sanning i det som står). Närmare bestämt en tråd om Sveriges mest kriminella familjer. En familj med samma efternamn som kvinnan tycktes tillhöra eliten. En stor, finsk zigenarfamilj som rånat och misshandlat folk lite här och var, främst i norra Sverige.

Lite kallsvettig hann en allt bli. Slog en signal till pappa, som är polis, och tänkte höra vad han trodde om vår plan som innebar att vi skulle be om att få genomföra bytet på Ica Maxis parkering, bland folk. Han tyckte det lät klokt och sa åt oss att verkligen vara på vår vakt.

Jag hade tidigare under morgonen skickat sms till kvinnan och frågat om namn och telefonnummer till hennes man, men utan svar. Nu ringde jag upp henne och frågade om hon fått mina sms, vilket hon svarade tvekande på. Jag frågade om de fortfarande avsåg komma med tvn under kvällen, vilket de gjorde. Jag förklarade då var jag ville träffa dem och hon började prata med sin man på ett annat språk innan hon kom tillbaka och meddelade att de fått igång alla kanaler och ville behålla tvn. Jag förklarade att det förstås skulle gå bra, men att det här var deras sista chans, bestämmer de sig för att ha kvar den så kommer det inte bli aktuellt med ett återlämnande längre fram, vilket hon accepterade.

Så nu hoppas vi att vi aldrig behöver höra av dessa stollar igen, men Lina, som är mörkrädd redan från början, har redan gett sig ut på jakt efter lite ny inredning till sovrummet; ett basebollträ att ha under sängen 😂👌🏼

Hur som helst, jävligt läskigt att tänka på vad det finns för folk. Jag kan ju visserligen inte veta helt säkert att de gick i de tankar vi misstänkte, men något lurt var det onekligen! Kanske var det så att de från första början inte hade någon annan avsikt än att köpa tvn, men att de insåg att vi bodde i ett nybyggt område där det med stor sannolikhet finns en del av värde och då använde tvn som en anledning att komma tillbaka. Men det är bara spekulationer som sagt.

Nu räcker det med spänning för den här helgen iaf!

RSS 2.0